Depo Raf Sistemleri (Ağır ve Paletli)

Depolar için ağır ve büyük ürünleri istiflemekte kullanılmak üzere depo raf sistemleri imalatı ve uygulaması yapıyoruz. Depolarda kullanılan rafları, sırt sırta, çift derinlikli, dar koridor, giydirme cepheli, kutulu, konsollu, katlı, hareketli, paletli ve otomatik olarak sınıflandırabiliriz. Yüksek irtifa raf Sistemi, palet kullanımı olanağını vererek alandan tasarruf sağlar. Depo alanı küçük işletmeler için uygun bir sistemdir. Bu sistemler, ürünlerin raflara yüklenmesi ve boşaltımında da oldukça verimlidir.

Depo Raf Sistemleri Kullanım Alanları

Ağır malzeme veya ürünleri istiflemek amacıyla depo raf sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemler, hafif raf gruplarına nazaran çok daha kuvvetli ve taşıma kapasitesi yüksek raflardır. Otomotiv ve/veya makine yedek parçaları, ağır metal ürünler, ağır kutulu ürünler vb. malzemeleri rahat stok kontrolü sağlayacak şekilde büyük alanlarda istiflemede önemli avantajlar sunar.

Sistemlerini şu şekilde inceleyebiliriz:

Kategoriyi incelediğimizde öncelikli olarak akla gelen, kolay kurulabilen ve ekonomik raf sistemidir. Paketle ve palet vasıtasıyla raflama sağlanabilir. Normal ve özel paletler için de uyumludur. Çok çeşitli ürünleri depolamaya elverişlidir. Farklı kategorileri olan ürünleri düzenli şekilde depolayabildiğinizden istediğiniz anda istediğiniz ürüne ulaşmak oldukça kolaydır. Dikey depolama alanınızı dilediğiniz kadar yükseltebilmeniz mümkündür. Birbirine geçirilmek suretiyle meydana gelen profiller paletleri taşımaktadır. Bu da kat aralıklarını ayarlayabilme imkanı sağlar.

Depo Raf Sistemlerinin Teknik Özeliikleri

TRAVERS BOYU
Palet taşıntısıda dahil,palet sayısına ve ölçülerine göre değişir.3 adet Europalet yan yana konulduğunda, net travers genişliği (3*800 mm.) (paletlerin yan yana genişliği)+(4*75 mm.) (güvenlik açıklığı)  =2700 mm. olur.
KATLAR ARASI YÜKSEKLİK
Katlar arası yükseklik 60 mm.'de bir değişebilir.Palet yüksekliklerine göre belirlenir.Kat yükseklikleri (h) eklendikçe en son (h3) raf yüksekliği bulunmuş olur.
RAF YÜKSEKLİĞİ
En üst paletin oturduğu travers'in yüzeyine kadar olan yüksekliktir.Diğer unsurlar arasında,istifleme makinesinin kaldırma yüksekliği (h3) deponun tavan yüksekliğine ve istenilen kat yüksekliğine bağlıdır. paletlerin en üst traverse uygun konulabilmesi için ,prensip olarak, makine kaldırma yüksekliğinin (h3) üst travers yüksekliğinden 200 mm. daha fazla olması gereklidir.
RAF DERİNLİĞİ
Raf derinliği ayak derinliğidir.Aynı zamanda ön ve arka traverslerin dış kenarlara olan uzaklığıdır. Standart olarak bu ölçü tek sıra raflarda 1050 mm.ve sırt sırta gelen çift sıra raflarda (1050+1050)+250=2350 mm.'dir. Paletler raflara 1200 mm.'lik derinlik kısmından konur ve emniyet çıkıntıları önden ve arkadan 75 mm.'dir. Çift sıra raflarda ,sırt sırta gelen paletlerin birbirlerine çarpmaması için aralarında 100 mm.'lik bir emniyet boşluğu olmalıdır.

YUKARI